Hoppa till sidans innehåll

Lindesimmet historik


"Det första Lindesimmet gick av stapeln redan sommaren 1973. Upprinnelsen var ett förslag från Göran B Waldén, med erfarenheter från den traditionsrika "Holmen Runt simningen" i Örebro och Vansbrosimmet, som han själv simmade för sjunde gången samma år..."

"Bottenån var som skapad för för den här typen av arrangemang; en lagom slingrande å under täta trädkronor, med goda möjlighter för publiken att följa simningen, i varje fall i hela dess senare hälft. Målområdet var idealiskt med den omedelbara kontakten med Lindeskolan, där omklädning, servering och prisutdelning kunde ske..."

- utrdrag ur jubiléumsboken LSS 100 år, Att bada Lindebarn.

 

1999 simmades Lindesimmet senaste gången. Man blev till slut tvungen att ta paus, eftersom det var svårt att hitta ersättare till de trotjänare som hade dragit ett stort lass med arbetsuppgifter kring Lindesimmet under många år, då de avsade sig uppdraget att arrangera simtävlingen.

 

I och med det ökande intresset för Open Water simning och nya eldsjälar i föreningen, återupptar nu Lindesbergs Simsällskap denna fantastiska och viktiga tradition i Lindesberg.

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
Lindesbergs SS - Simidrott
Kungsgatan 39
71130 Lindesberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lindesbergs.simsalls...

Se all info